Call: 0123456789 | Email: info@example.com

Wskazówki jak napisać CV kelner?


jak napisać CV kelner

Zapoznamy się dziś z zagadnieniem- Jak napisać CV Kelner?

Masz problem z tym jak napisać CV kelner? Dziś spróbujemy przybliżyć państwu profesję pracownika tego stanowiska, pomóc skonstruować curriculum vitae i znaleźć wymarzoną pracę. Kelner jest to osoba, do której głównych obowiązków należy profesjonalna obsługa klientów przez cały czas, przez który przebywają oni w lokalu.Miejscami prace kelnerów są knajpy, bary, restauracje, bankiety, imprezy okolicznościowe itp. Pracownik na tym stanowisku powinien być kulturalny i uprzejmy. Powinien szanować on ludzi, których obsługuję i zachowywać przy tym absolutną powagę. Pracują oni o dość nieregularnych porach, zazwyczaj do późnego wieczoru i w weekendy. Dlatego pracownik tego typu nie powinien mieć oprócz pracy wielu innych obowiązków, ponieważ mogą mu one znacznie przeszkadzać w prowadzeniu codziennego życia i źle wpłynąć na psychikę z powodu nerwów wywołanych ciągłym stresem przez pośpiech. Jeśli chcesz zobaczyć jak dokładnie wygląda takie CV musisz odwiedzić nasz artykuł CV Kelner.

Kompetencję charakteryzujące osobę kelnera:

-Powinien mieć pozytywne nastawienie do pracy.
-Być dyspozycyjny.
-Posiadać orzeczenie lekarskie do celów sanitarno- epidemiologicznych.
-Przejawiać zaangażowanie w polecone mu czynności.
-Znać języki obce w stopniu komunikatywnym, w szczególności język angielski.
-Mieć nienaganną prezencję.
-Schludny
-Elegancki
-Powinien posiadać umiejętność dobre zapamiętywania i szybkiego pisania.
-Umieć pracować w zespole.
-Nie powinien być osobą samolubną, to bardzo źle wpływa na atmosferę w pracy, gdzie potrzebna jest stała komunikacja pomiędzy pracownikami.
-Mieć wykształcenie hotelarskie bądź ukończony kurs kelnerski, choć nie jest to obowiązkiem na tym stanowisku.

Predyspozycje:

-Komunikatywność
-Uprzejmość
-Pasja do zawodu
-Uczciwość
-Punktualność
-Lojalność
-Uśmiechnięty
-Otwarty
-Koleżeński

Najważniejsze obowiązki kelnera:

-Bardzo dobra znajomość karty dań i stosowanie się do ewentualnych zmian.
-Zapewnienie miłej atmosfery dla klientów.
-Obsługa klienta, czyli wysłuchanie zamówienia, polecenie czy też doradzenie w sprawach gastronomicznych.
-Zaserwowanie zamówionych posiłków do stolików.
-Budowa relacji ze stałymi klientami.
-Umieć dobrze się poruszać pomiędzy stolikami (co przy dużej ilości osób w lokalu wcale nie jest takie łatwe, jak się wydaję).
-Odpowiadanie na pytania gości lokalu.
-Dbanie o porządek w lokalu, układanie stolików i krzeseł pod koniec dnia pracy
-Ustosunkowanie się do wymogów szczególnych klientów np. alergików czy osób, które wymagają szczególnej diety.
-Znajomość wszystkich procedur związanych z płatnością kartą, gotówki.
-Wiedzieć jak postępować w czasie pożaru.

Po przeczytaniu tego artykułu z pewnością jesteś w stanie stworzyć swoje CV w naszym Generatorze!

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *